Kontakt oss

Hold deg oppdatert med 

Digitalbloggen

Relevante og faglige artikler for deg som er bedriftseier

Hold deg oppdatert med 

Digitalbloggen

Relevante og faglige artikler for deg som er bedriftseier

#06: Hva er en virtuell assistent og hva kan de gjøre for din bedrift?

admin digital sone podkast va virtuell assistent Jun 18, 2024

I denne episoden av podkasten Digital Sone snakker Hege Christine og Tone om hva en virtuell assistent (VA) er, og hvordan de kan hjelpe deg og din bedrift. En VA er en person du leier inn for å utføre oppgaver, uten å måtte ansette dem fast. Dette gir stor fleksibilitet og tilgang på kompetanse uten risikoen og forpliktelsene som følger med en fast ansettelse.

Virtuelle assistenter kan brukes til det meste

Tone, som selv har jobbet som VA siden 2018, forteller at en VA kan brukes til svært mange ulike oppgaver - alt fra kundeservice og medlemsoppfølging til sosiale medier, annonsering og administrative oppgaver. Nøkkelen er å finne en VA med riktig kompetanse for dine behov. Noen VA'er er spesialister på bestemte områder, mens andre er mer allsidige.

Fordelene med å leie inn en virtuell assistent

Ved å leie inn en VA slipper du unna arbeidsgiveransvaret, opplæringskostnader og risikoen ved en fast ansettelse. Du betaler kun for den kompetansen og tiden du trenger. Dette gjør det mulig for små bedrifter og gründere å få tilgang på verdifull ekspertise, selv om de ikke har kapasitet til en fulltidsstilling.

En annen stor fordel er fleksibiliteten det gir. Kanskje trenger du bare hjelp i en begrenset periode, f.eks. ifm. en kampanje eller lansering. Eller du ønsker å sette bort bestemte oppgaver som kundeservice eller medlemsoppfølging på fast basis. Alt dette er mulig med en VA.

Hvordan finne riktig virtuell assistent for deg?

Hege Christine påpeker at mange synes det er utfordrende å finne riktig VA på egenhånd. Det handler ikke bare om kompetanse, men også om personlige egenskaper og kjemi. Hennes tips er å gå gjennom et byrå som har kvalitetssikrede VA'er, slik som vi tilbyr gjennom Digitalkollektivet.

På den måten kan du bli matchet med en VA som passer dine behov, uten selv å måtte bruke tid på research og intervjuer. Og hvis samarbeidet av en eller annen grunn ikke fungerer, vil byrået finne en annen VA til deg. Dette gir en ekstra trygghet.

Når er det riktig å leie inn en virtuell assistent?

For å finne ut om din bedrift er klar for en VA, anbefaler Hege Christine å laste ned vår sjekkliste med spørsmål for å kartlegge dine behov. Noen typiske situasjoner der det kan være smart å vurdere en VA er:

  • Hvis du bruker mye tid på oppgaver du egentlig ikke har kompetanse eller interesse for selv, som kundeservice, medlemsoppfølging eller sosiale medier.
  • Ved lansering av nye produkter, tjenester eller flytting av plattform, der du trenger ekstra kapasitet og spesialkompetanse i en overgangsperiode.
  • Hvis du jevnlig får mange henvendelser fra kunder eller kursdeltakere, som forstyrrer deg utenom arbeidstid. En VA kan ta unna disse slik at du får fri.

Konklusjon: En virtuell assistent kan løfte din bedrift

Oppsummert mener Hege Christine og Tone at virtuelle assistenter representerer en unik mulighet for små bedrifter og gründere til å få tilgang på verdifull kompetanse, uten å måtte ansette selv. Ved å outsource oppgaver du ikke har kapasitet, kompetanse eller interesse for selv, frigjør du tid til å fokusere på din kjernevirksomhet.

Deres råd er å kartlegge dine behov, f.eks. ved hjelp av sjekklisten fra Digitalkollektivet, og deretter starte med å teste ut en VA i en begrenset periode for å se hvordan det fungerer for deg og din bedrift. På den måten kan du høste erfaringer med hva en VA kan bidra med, uten for stor risiko.

>> LAST NED SJEKKLISTEN HER <<

Hvis du er nysgjerrig på hvordan en virtuell assistent kan løfte din bedrift til neste nivå, ikke nøl med å ta kontakt med Hege Christine og Tone i Digitalkollektivet for en uforpliktende samtale. De gleder seg til å høre fra deg!

Lytt til Digital Sone på Spotify Podcast 

Lytt til Digital Sone på Apple Podcast

Digitalkollektivets nyhetsbrev

Vil du holde deg oppdatert?

Registrer deg i skjemaet under og du vil få tilsendt en e-post hver gang det kommer nye artikler på bloggen

Ved å registrere deg vil du også motta tilbud på kurs, produkter og andre relevante tjenester.