Kontakt oss

Hold deg oppdatert med 

Digitalbloggen

Relevante og faglige artikler for deg som er bedriftseier

Hold deg oppdatert med 

Digitalbloggen

Relevante og faglige artikler for deg som er bedriftseier

#05: Ikke shop rundt - gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden

admin digital sone podkast Jun 04, 2024

I denne episoden av podkasten Digital Sone snakker Tone og Hege Christine om hvordan bedrifter kan kutte kostnader og effektivisere driften på en smart måte. De deler konkrete tips og råd basert på sine erfaringer med å hjelpe bedrifter optimalisere sine digitale løsninger og prosesser. 

Unngå disse fellene når bedriften skal spare penger

Mange bedrifter tror at løsningen for å kutte kostnader er å kjøpe inn nye, fancy systemer eller outsource tjenester. Men ofte ender man da opp med å betale for funksjonalitet og kapasitet man egentlig ikke trenger. En annen vanlig feil er å hoppe på trender uten å sette seg skikkelig inn i om det faktisk vil gi verdi for bedriften. Bruk heller tid på grundig research og kartlegging av behov, slik at dere finner verktøy som dekker det dere faktisk trenger.

Gjør en skikkelig opprydning i abonnementer og lisenser  

Ta en kritisk gjennomgang av abonnementene og lisensene bedriften betaler for. Sjekk om dere betaler for funksjoner eller brukere dere egentlig ikke trenger. Vurder å nedjustere antall brukere eller bytte til månedlig fremfor årlig betaling i roligere perioder. Små justeringer kan gi store besparelser over tid. Sett av tid til å rydde i dette, det er vel verdt innsatsen.

Sjekk om dere allerede har kompetansen internt

Før dere går til innkjøp av nye tjenester, undersøk om dere allerede har folkene og kompetansen dere trenger internt i bedriften. Kartlegg behovene nøye og se om dere kan dekke dem med ressursene dere har, før dere shopper nytt. Kanskje kan noen internt læres opp på det dere mangler? Eller kjenner dere noen som kan bidra? En grundig intern sjekk kan spare dere for unødvendige utgifter.

Oppsummering 

Hovedbudskapet er å bruke tid på research, kartlegge faktiske behov og utnytte eksisterende ressurser maksimalt før man pøser på med nye investeringer. Med noen enkle grep kan de fleste bedrifter finne smarte måter å kutte kostnader og effektivisere driften på. Bare pass på å tenke langsiktig og ikke gå i fella med å bare se på kortsiktige innsparinger.

Har du gode eksempler eller erfaringer med hvordan din bedrift har spart penger på digitale løsninger? Del gjerne med Tone og Hege Christine på Instagram @digitalkollektivet.Lytt til Digital Sone på Spotify Podcast 

Lytt til Digital Sone på Apple Podcast

Digitalkollektivets nyhetsbrev

Vil du holde deg oppdatert?

Registrer deg i skjemaet under og du vil få tilsendt en e-post hver gang det kommer nye artikler på bloggen

Ved å registrere deg vil du også motta tilbud på kurs, produkter og andre relevante tjenester.