Kontakt oss

Hold deg oppdatert med 

Digitalbloggen

Relevante og faglige artikler for deg som er bedriftseier

Hold deg oppdatert med 

Digitalbloggen

Relevante og faglige artikler for deg som er bedriftseier

#02: Hvorfor podkast?

digital sone markedsføring podkast Apr 23, 2024
Digital Sone Episode #02 Hvorfor podkast?

Har du noen gang vurdert å starte din egen podkast? I den nyeste episoden av Digital Sone dykker Tone og Hege Christine ned i nettopp dette temaet. De deler sine personlige erfaringer, diskuterer fordelene for bedrifter og gir praktiske tips til deg som går med en liten podkaster i magen.

Tones erfaringer med Baktroppen og Løpeskjørt.no

Tone Nordang begynner å bli en erfaren podkaster og småbedriftseier. Hun står bak både podkasten "Baktroppen" og nettbutikken Løpeskjørt.no, hvor hun selger løperelaterte produkter til kvinner. I Baktroppen snakker Tone og hennes medvert Thea Stenersen om løping i alle former, både med og uten gjester.

For Tone har podkast vært en unik måte å nå ut med budskapet sitt på og bygge en lojal tilhengerskare. Hun så det som en mulighet til å bygge merkevare og skape verdi for lytterne på en ny måte. 

Gjennom podkasten har Tone også kunnet promotere Løpeskjørt.no og nå ut til potensielle kunder på en autentisk måte. Hun opplever at de som følger podkasten er veldig engasjerte og interesserte i det de har å si, og ikke minst blir de kjent med henne på en annen måte enn kun gjennom nettbutikken og sosiale medier - som jo er der kontakten med kundene er til stede vanligvis. 

Samtidig påpeker Tone viktigheten av kontinuitet og god planlegging for å lykkes over tid, både med podkast og som eier av en liten bedrift. Man må være ganske konsistent og planlegge godt for å få det til over tid. Hun har også måttet bli komfortabel med å høre sin egen stemme! Det var ikke bare bare i begynnelsen. Men alt i alt synes hun at podkast har vært en veldig positiv opplevelse.

Hege Christines tanker om å starte podkast

Hege Christine, byråleder i Digitalkollektivet, har lenge gått med en drøm om å starte sin egen podkast. Hun ser på det som en effektiv måte å dele kunnskap, bygge troverdighet og trekke trafikk til andre deler av virksomheten. 

Hege Christine tenker at podkast kan være en unik måte å formidle kunnskap og inspirasjon på. Med en podkast kan man dele sine erfaringer og perspektiver på en veldig direkte og personlig måte, og så når man jo ut til folk i en setting hvor de ofte er veldig mottakelige - enten det er på treningstur, pendling eller husvask.

Hege Christine tror også at en podkast kan være en effektiv måte å bygge troverdighet og tillit på, ved å vise frem ekspertisen sin. Hun har også noen ideer om spennende gjester hun kunne tenke seg å intervjue, som kan gi verdi til lytterne og samtidig hjulpet henne å bygge nettverk.

Fordelene for bedrifter

Men hvorfor bør egentlig bedrifter vurdere podkast? Tone og Hege Christine trekker frem flere gode grunner:

  • Økt synlighet og merkevarebygging: Med en podkast kan bedrifter nå ut til nye målgrupper på en veldig autentisk måte.
  • Posisjonering som ekspert på ditt felt: Ved å dele verdifull innsikt bygger man troverdighet og tillit hos lytterne over tid.
  • Mulighet til å nå nye målgrupper: Det er fortsatt mindre konkurranse i podkast-markedet enn i mange andre kanaler.
  • Skape lojale følgere og merkevareambassadører: Lojale lyttere blir ofte ambassadører for merkevaren. De er mer tilbøyelige til å kjøpe fra deg og anbefale deg videre.
  • Gjenbruk av innhold i andre kanaler: Podkastinnhold kan gjenbrukes i andre kanaler, som blogginnlegg eller innhold i sosiale medier. Man får virkelig mye ut av innsatsen.

En podkast kan være en veldig effektiv måte å markedsføre bedriften eller nettbutikken din på, nesten uansett bransje. Ved å skape verdifullt og engasjerende innhold bygger du lojalitet og troverdighet hos lytterne dine over tid.

Tips til oppstart

Så hvordan kommer man i gang med sin egen podkast? Her er noen av Tone og Hege Christines beste tips:

  1. Start i det små 
  2. Vær konsistent
  3. Ha et tydelig konsept
  4. Ikke vær redd for å promotere podkasten din
  5. Ha det gøy! 

Nysgjerrig på å lære mer? Hør hele samtalen i den nyeste episoden av Digital Sone, tilgjengelig i din favoritt podkast-app nå. Ikke glem å sjekke ut Tones podkast "Baktroppen" og nettbutikk Løpeskjørt.no for inspirasjon både til løping og livet som eier av en liten bedrift.

Følg Digital Sone der du hører podkast, for å få med deg flere spennende episoder om digital markedsføring og online synlighet. Vi høres i neste episode!

Lytt til Digital Sone på Spotify Podcast 

Lytt til Digital Sone på Apple Podcast

Digitalkollektivets nyhetsbrev

Vil du holde deg oppdatert?

Registrer deg i skjemaet under og du vil få tilsendt en e-post hver gang det kommer nye artikler på bloggen

Ved å registrere deg vil du også motta tilbud på kurs, produkter og andre relevante tjenester.